Skip to content
menu-toggle
menu-close

Drie boeken die je innerlijke avonturier zullen prikkelen

Inmiddels heb je al heel wat levenservaring opgedaan. Je hebt verantwoordelijkheden, een carrière en een gezinsleven opgebouwd, maar soms voel je net als ik een diep verlangen naar meer vrijheid, avontuur en persoonlijke groei. Gelukkig kunnen boeken een geweldige bron van inspiratie zijn tijdens deze zoektocht. In dit artikel deel ik drie boeken met je die mij aanzetten tot nadenken over vrijheid en avontuur. Deze boeken: "Fulltime Avonturier", "Mijn Leven in de Wildernis" en "Alleen" bieden unieke perspectieven en waardevolle inzichten die je motiveren om na te denken over de avonturier in jou.

 

Fulltime Avonturier: Tamar Valkenier
Fulltime Avonturier: deze boektitel zegt het al! Ga op avontuur met een dame die het gewone leven de rug toekeerde en de wereld rondreisde. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië. Tamar laat je zien dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen en je innerlijke Indiana Jones te omarmen. “Niet durven, maar toch doen,” slechts een van de vele quotes uit het boek die je aan het denken zetten.

Dit boek daagt je uit om uit je comfortzone te stappen en je eigen dromen en verlangens serieus te nemen. Het herinnert je eraan dat het nooit te laat is om je passie te volgen en een leven te leiden waar je werkelijk van houdt.

 

Mijn Leven in de Wildernis: Miriam Lancewood
Bye bye, Achterhoek, welkom Nieuw Zeeland! Deze stoere vrouw besloot om, samen met haar man, op verschillende plekken in Nieuw-Zeeland haar eigen wildernisparadijs te creëren. Door haar kan ik Nieuw-Zeeland voor me zien, zelfs bijna ruiken. Lees hoe ze eenzaamheid overwint en het leven in harmonie met de natuur omarmt. Na het lezen bleef er zelfs een klein restje jaloezie hangen: wie wil dit ergens diep van binnen niet?! Mijn Leven in de Wildernis: een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk.

 

Alleen: Tim Voors
Alleen: Verplichte me-time! Deze boektitel kan je hart een beetje laten bonzen, maar het leert je de kunst van zelfreflectie en zelfacceptatie. Verwacht een diepe duik in jezelf en ontdek de kracht van eenzaamheid (op een goede manier!). Je bent nooit alleen als je jezelf hebt! Klim in de rugzak van Tim Voors tijdens zijn hike van zes maanden (Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada) en laat je meeslepen op zijn reis naar zichzelf. Een eerlijk verhaal over de pieken en dalen van een soloreis.Wat wordt jouw nieuwe hoofdstuk?
Als vrouwen hebben we het potentieel om een nieuw hoofdstuk van vrijheid, avontuur en persoonlijke groei te omarmen. Deze drie boeken: "Fulltime Avonturier", "Mijn Leven in de Wildernis" en "Alleen" zijn geschreven door lefgozers die ons waardevolle lessen leren. Ze herinneren ons eraan dat het nooit te laat is om onze dromen na te jagen en onze angsten te overwinnen. Laat je inspireren door deze must-read boeken!

Veel leesplezier!

 

Dit blog bevat affiliate links.