Skip to content
menu-toggle
menu-close

Als alleenstaande ouder relaxt op vakantie? Zes tips

Weet je, het leven als eenoudergezin is al een avontuur op zich, dus waarom zou je niet wat extra avontuur toevoegen door alleen op vakantie te gaan? Geen compromissen sluiten met een partner en je volledig concentreren op je kinderen, dat klinkt best geweldig, toch? Hier zes tips om het jezelf net even makkelijker te maken.

 1. Actieve kids? Geef ze een actieve vakantie!
  Als je kinderen vol energie zitten (welke niet?), geef ze dan een vakantie vol actie. De ene dag kanoën of canyoning, terwijl jullie de andere dag lekker ontspannen op de camping. Zo krijgen jullie het beste van beide werelden!


 2. Romantisch avondje
  Wacht even, romantiek zonder partner? Jazeker! Neem een kleedje en kaarsjes mee en zoek met je kids in de avond het donkerste plekje op. Neem een voor een de zaklamp onder je kin en vertel elkaar spannende verhalen. Terwijl de kids vertellen, is het echt oké om even te dagdromen over die goddelijke Franse badmeester of -juffrouw.

 1. Plan 'jouw-momenten'
  Laat het duidelijk zijn: zelfs als er bloed op de muren zit, blijft deze mama zitten tijdens haar ‘ik-word-wakker-koffie-moment’ en ‘ik-ontspan-nu-met-een-glas-wijn-pauze’. Pak die kostbare momentjes voor jezelf. Of het nu koffie is, een Pastis-moment voor het koken of gewoon even ontspannen achter een scherm. Laat je kinderen weten dat dit jouw momentjes zijn waarop je kunt opladen.


 2. Skip de beren op de weg
  Waarom zou je je laten tegenhouden door angsten en twijfels? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Hoe je boodschappen doet, omgaat met pech langs de snelweg en andere uitdagingen die op je pad komen: alles lost zich vanzelf op. Laat alle angsten los en omarm het avontuur!


 3. Choose your battles? Ik kies de mijne.
  Als eenouder kun je op vakantie niet overal tegelijk zijn, laat staan de vitamine-innames en slaapuren van je kinderen controleren. Ik zeg: laat het gaan. Geen vaste slaaptijden? Prima. Chips als avondeten? Okidoki. Chocoladepasta óp je chocolade croissant? Als je je snoet maar niet aan mij afveegt. Je kunt de boel later wel weer rechtzetten. Niemand is perfect, maar wees in ieder geval een relaxte ouders. En geloof me, andere ouders klungelen ook maar wat aan.

 1. Vakantiedagen over terwijl de kinderen bij hun andere ouder zijn?
  Spring ‘s uit de band en ga alleen op pad! In het begin kan het intimiderend voelen om alleen een tripje te boeken, maar geloof me, het is zo goed voor je zelfvertrouwen. Het is de perfecte manier om jezelf te verliezen en tegelijkertijd te vinden. Geniet van totale vrijheid zonder rekening te houden met anderen.


Dus, lieve alleenstaande ouder, waar wacht je nog op? Ga eropuit, creëer mooie herinneringen en geniet van een vakantie vol avontuur. Jij verdient het!


image0 2-1