Skip to content
menu-toggle
menu-close

Fonkelen in diamantstad Antwerpen. Flexwerktips en to do-tjes.

Hela! Als je dan toch net als ik in Antwerpen moet zijn voor werk, waarom er niet een mini city trip van maken? Ik geef je een paar tips voor flexwerken op hippe hotspots en uiteraard, you know me, ook enkele verbluffend verrassende eet- en drinktentjes, want amai, dat kunnen ze hier wel.

Bruisend stadsdeel
Ik moet op vrijdag in Antwerpen zijn. Nu heb ik het geluk dat deze bruisende stad voor mij een klein uurtje rijden is. Ik parkeer het liefste mijn auto op Parking Rijnkaai. In de buurt van de Universiteitswijk, maar ook op slenterafstand tot de populaire wijk ‘Het Eilandje’. Hier kun je voor 6 euro 24 uur parkeren. Deze parking ligt in de lage-emissiezone (LEZ).  Plan je een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. Zo niet parkeer je auto dan net buiten de stad op een P&R. Vanuit Rijnkaai loop je in een kwartiertje, terwijl je onderweg al wat hotspots tegenkomt, naar de Ambtmanstraat waar je de Airbnb ‘Suite van Rubens‘ vindt. De suite bevindt zich in een van de oudste monumenten van Antwerpen, recht tegenover de Universiteit van Antwerpen. Het is een mooie, ruime kamer met eigen badkamer voor iets meer dan 80 euro. Ja, je hoort wat geluiden in de nacht, maar in ruil daarvoor zit je dan ook in een bruisend stadsdeel. Ander voordeel is dat je zelf kunt inchecken en dat je beneden je spullen veilig in een locker kunt opbergen. Handig, als je voor of na je verblijf nog de stad in wilt.


Op de route van de parking naar de kamer kom je langs het MAS museum. Voor de cultuursnuivers onder ons een betaalbaar en interessant museum over Antwerpen. Ik was natuurlijk weer te druk met eten, drinken en winkelen (oh ja en werken), waardoor ik een bezoek niet haalde. Dat staat voor een volgend bezoek op de bucketlist. He, vervelend, moet ik nog een keer terug 😀.

77B780ED-98F5-431E-9E06-30FF68CE1DB1-1

Flexwerken
Omdat er ook nog wat werk verzet moet worden, besluit ik na een uurtje arbeit in de kamer, om de inspiratie elders te zoeken. Ik strijk neer bij
Normo Coffee op nog geen twee minuten van de kamer. Let wel op, hier betaal je als Nederlander alleen met cash omdat alleen Belgische bankkaarten zijn toegestaan. Trendy, relaxte vibe, vriendelijke barista en heerlijke koffie. Terwijl het tijd wordt voor de vrijdagmiddagborrel klap ik mijn laptop dicht en stap ik zo’n 500 meter verder naar de Lange Koepoortstraat. Een levendige straat vol koffietentjes, Aziatische, Mexicaanse en Libanese restaurants: van een 'croquettenbar' tot Michelinrestaurant Nathan. Ik maak de keuze voor The Cork winebar. Met een Chardonnay en pittige tonijn paté voor mijn neus geniet ik van de diversiteit aan voorbijgangers. Van besnorde hipsters en fitgirls tot oversized emo’s en uiteraard, niet te vergeten, de vele Nederlanders.

3F8515DC-F3F7-4407-B1D2-D6623F0A4014-1


Tijd om je zitvlees wat aan te sporen? Wandel dan door naar Riot Vintage Shop. Altijd leuk om met je vingertoppen langs de volgepropte rekjes te gaan. Wie weet vis je er een goedkoop pronkstukje uit. Wat nog meer leuk is om te bezoeken rondom deze straat?

  • Dogma Cocktail
  • De Muze Jazz cafe (voor een lokaal speciaalbiertje en live muziek)
  • Barok Antwerpen (kleine dance bar naast de Muze waar je tot 4 uur in de nacht nog even lekker uit je plaat kan).

De volgende ochtend fris aan de dag beginnen? Strijk neer voor een brunch bij Hart Antwerpen (naast Normo coffee) en ga zeker voor de pancakes met warme krieken. Kies voor een tafeltje aan de achterzijde (en dus niet de straatzijde) en geniet in alle rust van je late ontbijtje.

88BFE415-A56D-40B7-9878-B1B45D558265-1


Tijd om te gaan? Loop dan zeker op weg naar je auto langs Kazerie de Kaasbrug. Weet je zeker dat je een uurtje gaat staan watertanden voordat je überhaupt je keuze kunt maken. Maar, wel iets lekkers voor thuis om na pretten van je city trip.

 

FBE7CA9A-79E6-43EC-8C45-EE1269B5F9D3-1